Nu bliver det mere enkelt at bruge NemID

Fra midten af juni bliver det muligt for NemID-brugere at vælge en mere enkel og brugervenlig kode til NemID. Den er udviklet til det stigende antal danskere, der bruger NemID via smartphones og tablets.

Med det nye NemID kan du vælge en kode på kun 4 tal i stedet for de minimum 6 tegn (bogstaver, tegn eller tal), som er kravet til kodeordet i dag. Så bliver det lettere at benytte NemID på mobiltelefoner, hvor det kan være besværligt at taste lange koder på den begrænsede skærmplads.

Frivilligt at ændre adgangskode Ønsker du at ændre din NemID-kode, skal du vælge en adgangskode på 4 tal. Ellers skal du blot fortsætte med at anvende din sædvanlige NemID-adgangskode.

I løbet af september måned 2016 vil vi, når du logger på din netbank, spørge dig, om du ønsker at skifte til den nye adgangskode på 4 tal, eller om du foretrækker at beholde din nuværende adgangskode.

Allerede fra slutningen af juni kan alle NemID-brugere skifte deres adgangskode via Selvbetjening på www.nemid.nu. Her kan du selv vælge de 4 tal til din NemID-kode. Du kan altid skifte tilbage til en adgangskode på minimum 6 tegn (tal, tegn og bogstaver) ved blot at skifte din NemID adgangskode i selvbetjeningen på www.nemid.nu

Sikkerheden er på samme høje niveau

Hvis du skifter til den nye adgangskode på 4tal, skal du anvende denne adgangskode alle steder, hvor du anvender NemID til at logge på med.

Sikkerheden i NemID er stadigvæk på samme høje niveau for dig, der vælger at skifte til en adgangskode på 4 tal. Sikkerheden i NemID er ikke alene bestemt af længden af adgangskoden. Nets ændrer også i den bagvedliggende sikkerhed ved blandt andet at nedsætte antallet af gange, der kan indtastes forkert adgangskode, inden NemID spærres.

Du skal fortsat anvende NemID-nøglekort, når du logger på hos offentlige myndigheder og i forbindelse med pengeoverførsler i din netbank.

Hvornår er vi klar?

Vi er klar fra september måned, og du kan herefter få muligheden for at ændre NemID-kodeord, når du logger på din netbank.

Mobilbank benytter fortsat den kode som du tidligere har oprettet. 

Faktaboks:

  • Det er frivilligt, om du ønsker at ændre din NemID-kode
  • Du kan selv vælge at ændre din kode fra Selvbetjening på www.nemid.nu
  • Vælger du at ændre NemID kode, gælder det alle steder, du bruger NemID
  • Du kan altid vælge at gå tilbage til en kode bestående af minimum seks tal og bogstaver
  • Du skal fortsat bruge NemID-nøglekort for at logge på offentlige sider som skat.dk, borger.dk o.l.
  • Du skal bruge NemID-nøglekort, hvis du vil flytte penge fra din netbank